diumenge, 13 de maig de 2012

Entrepà Xivito

Quan vaig vore que la Recepta del 15, que convoca tots els mesos el blog Els fogons de la Bordeta, anava aquest mes d'entrepans vaig marcar-ho en roig al calendari. Era evident que no podia faltar a aquesta cita i aprofitar per a reactivar aquest blog que encara no ha fet l'any i ja ha patit uns mesos d'excesiva quietut.

Acte seguit la qüestió era triar algun entrepà que poguera cridar l'atenció, o com a mínim intentar-ho. Consultant-ho amb el meu amic Xavi la seua resposta va ser contundent: el Xivito. Què és el xivito? La veritat és que no sabria explicar el seu origen però a València és un entrepà molt habitual als bars i, pel que he vist a internet, és com el Chivito d'Uruguai i és d'aquells per a xuplar-se els dits.

Així doncs, ens hem posat mans a l'obra i hem elaborat els següents ingredients:
  • Encisam
  • Tomata d'amanida
  • Llom
  • Formatge fàcil de fondre
  • Bacon
  • Ou
  • Maionesa
  • Pa (inevitablement)
L'elaboració és quasi més senzilla que menjar-se'l, ja que, a l'hora de mossegar, cal fer encabir tots els indredients dins el pa i que no s'escapen a cada mos.

Primer cal obrir el pa i untar-hi la maionesa almenys en una de les meitats. A sobre posarem l'encisam, net i tallat, i damunt la tomata tallada a rodanxes. Sobre la tomata es posa el llom fet a la planxa i el formatge. El bacon també es passa per la planxa i es posa sobre el formatge i, com a remat, es posa un ou fregit.


Finalment, l'últim esforç és tancar l'entrepà i llepar-nos els dits, tant si volem com si no, si el rovell de l'ou està poc cuit. Vos puc assegurar que el de la fotografia estava encara millor que els del bar.

2 comentaris:

  1. Visca el Xivito!! Amb tot el que porta ha de ser boníssim!!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. Yo los he comido en Uruguay, en Punta del Este, así que creo que vienen de allá,

    ResponElimina